קופסת גאן
הכלים של גאן – קופסת גאן מאמר שלישי בסדרה

תאריך

קופסת גאן הינה כלי מתמטי הנמצאת בכל תוכנה לניתוח טכני אשר מכבדת את עצמה.

אף על פי כן, כמעט ולא ניתן למצוא ברשת מישהו שבאמת מבין כיצד לעשות בה שימוש נכון, וזאת למרות שהיא משמשת ככלי עזר מדהים לזיהוי תאריכי מפנה ורמות תמיכה והתנגדות (ואנו לא מדברים על רמות התמיכה וההתנגדות הנובעות מתנועת המחיר בשיטת הניתוח הטכני המסורתי).

במבט ראשוני נראית קופסת גאן ככלי אשר מציג את רמות פיבונאצ’י המוכרות, המשמשות כרמות תמיכה והתנגדות שלהן יש שימוש רחב בכלי העזר בניתוח טכני (סרגל פיבונאצ’י).

אכן ניתן לומר שכלי זה משמש לכך, אבל רק כאשר מציירים אותו בצורה הנכונה.
דווקא הקווים האנכיים שנובעים משרטוט הקופסא, הם אלה אשר באמצעותם ניתן לחזות את הזמן שבו קיימת האפשרות לשינוי כיוון במחיר.

ישנן מספר טכניקות להשתמש בכלי זה ולאחר תהליך למידה ארוך, מצאנו אחת שעובדת עבורנו בצורה הטובה ביותר והיא זו המבצעת שילוב גם עם מניפת גאן (שהרחבנו עליו במאמר כאן).

בקופסת גאן ניתן להשתמש בכל טווח זמן (Time Frame) וככל שטווח הזמן יהיה גבוה יותר, תנועות המחיר סביב אותם תאריכים תהיינה משמעותיות יותר.

בגרף התחתון מוצגת דוגמה על הגרף היומי של הביטקוין מתחילת הירידה בחודש נובמבר 2021 ועד סוף ינואר 2022.
סה”כ תקופה של שלושה חודשים.

שימו לב – כל מה שהיה לנגד עינינו זו הירידה החדה והתיקון העולה שמסומן בחץ אדום.

זה הכל!

אך עבורנו זה הספיק בשביל לעשות שימוש בשילוב שבין קופסת ומניפת גאן.

שרטטנו את קופסת גאן על הגרף (לא נרחיב כאן למה בחרנו במיקום שבו מוקמה), הוספנו את מניפת גאן תוך העברתה בנקודות מסויימות בקופסה, סימנו בקווים אנכיים (שמופיעים כאן בכתום) את אותם קווים אנכיים שהתקבלו מהקופסא ואת החפיפות שנוצרו בינה לבין המניפה (על מנת שנוכל לראות את התאריכים העתידיים המופיעים בתחתית הגרף) וחיכינו לתנועת המחיר שתגיע לתאריכים הללו.

ההמתנה היא מתוך הבנה ברורה שבתאריכים אלה אמור להיות שינוי במגמה (ואם המחיר יגיע בתאריך זה גם לרמות ההתנגדות המסומנות בקווים אופקיים, אנו נדע שבדיוק שם צריך לבצע עסקת שורט המבוססת על שילוב של זמן ומחיר).

וכעת לתוצאה הסופית לאחר שהביטקוין עשה את התנועה בתוך הקופסא…

כפי שעיניכם רואות, כמעט בכל קו כתום היה שינוי כיוון בתנועה של הביטקוין. 

בנוסף, חשוב שתשימו לב לאותם אזורים שבהם היתה חפיפה בין הקווים האנכיים בכתום לקווים האופקיים המייצגים רמות תמיכה והתנגדות, כך שאזורים אלה לא מהווים רק את התאריך של השינוי אלא גם את המחיר שבו זה יקרה (וזאת במידה ותנועת השוק מגיעה בדיוק לשם באותו הזמן ובאותו המחיר). 

יש לציין שמרגע היציאה מטווח הקופסא, אנו מציירים  קופסא חדשה. 

מאחר והשוק ממשיך לנוע ולבצע תנועה לתוך ובתוך הקופסא, ניתן לצייר קופסא חדשה בשילוב מניפה חדשה על מנת לאתר תאריכים חופפים ואת המשכיות התנועה. 

לסיכום

מדהים לראות כיצד כלי מתמטי זה בשילוב של כלי גיאומטרי (מניפת גאן) יכולים לזהות מבעוד מועד תאריכים ורמות מחירים בהם הגרף במרבית מהמקרים יבצע שינוי. 

כמובן, שאין להשתמש בכלי זה לבדו, אלא יש לשלב ניתוח טכני על מנת לדעת מתי להכנס לעסקה, גודל פוזיציה, רמת הסטופ לוס ורמת היציאה ברווח או מימוש חלקי. 

הבהרה חשובה – בניתוחים שאנו עושים ומפרסמים בדוח, כלי זה משמש רק כחלק אחד בפאזל ואיננו עומד רק בפני עצמו. 

והכי מדהים זה לחשוב, שבתקופה שבה וויליאם גאן פעל (1878-1955) לא היה לו את הלוקסוס שיש לנו היום. 

לא היו מחשבים, מחשבונים וגרפים של מניות והוא עשה הכל בצורה ידנית! 

ברכה והצלחה!

אהבת? שתף את הפוסט עם חברים

עוד
מאמרים

אתר קורסים מתקדם מבית
 
סקולילנד