מחזור 7 שנים
מחזור 7 השנים – הקשר שבין שיאים לשיאים, שפלים לשפלים במחזוריות בת 7 השנים

תאריך

בפתח המאמר חשוב להדגיש שוויליאם גאן שילב מספר כלים על מנת להגיע לתחזיותיו המדוייקות ואין לראות בנאמר לעיל ככלי אשר יש לקבל החלטות השקעה אך ורק באמצעותו.

חשוב מאוד לקרוא את כל המאמר כדי לרדת לשורשם של דברים ובסופו ישנה תגלית יוצאת דופן שמצאנו במהלך הבדיקות שערכנו על מחזור 7 השנים שתשאיר אתכם המומים.

מהלכי השוק והמחזוריות קיימים בגדלים שונים ובמשך זמן שונה.
קיימים מחזורי מסחר בתוך היום, במהלך השבוע, החודש, השנה, על פני מספר שנים וכן עשרות שנים.
בתוך מחזורי השוק, המדד, המניה, הסחורה, המטבע וכדומה מבצעים מהלכי עליות, ירידות והליכה הצידה (דשדוש בין רמות מחירים ללא מגמת עליה או ירידה ברורה).

בספריו, ציין וויליאם גאן את מחזורי השנים ואת ממצאיו.
מחזורי המסחר הגדולים הם אלה בני 5 שנים, 7 שנים, 10 שנים, 20 שנים, 30 שנים, 49-50 שנים, 60 שנים, 84 שנים ו-100 שנים.

במאמר זה אנו נציג עבורכם את מחזור הזמן בן 7 השנים (84 החודשים).

וויליאם גאן טען שקיים קשר בזמן (במחיר וגם באחוזים אך לא ניגע בזה כאן) בין שיא לשיא, שפל לשפל ולעתים בשילוב שבינהם (שיא לשפל ושפל לשיא). זאת אומרת, שאם בחודש מסוים נוצר שיא משמעותי כלשהו שממנו החל גל יורד משמעותי, בעוד מספר של X חודשים ממנו, יהיה שוב שיא או שפל.

נשמע מעניין/ הזוי לא?

על מנת לבדוק זאת, יש לפתוח גרף חודשי ולהעביר קו אופקי של 84 חודשים, משיא ו/ או משפל משמעותיים.

אך זה לא מסתיים בזה.

בנוסף, גאן היה מחלק את 84 החודשים ליחידות קטנות יותר שכן, מאחר והיה עושה שימוש בריבוע של 9 שאליו התייחס בתור תנועה מעגלית של 360 מעלות החוזרת על עצמה תוך שהוא היה מתייחס גם לחלקים היחסיים של 84 החודשים כפי שיהיה ניתן לראות בהמשך (להסבר על הריבוע של 9 לחץ כאן)

לפני שנעבור לבדוק זאת על הגרף, נציין את החודשים היחסיים בתוך מחזור 84 החודשים וחשוב לקחת בחשבון אפשרות של סטייה של עד חודשיים עד חצי המחזור (42 החודשים), ולאחריו ועד סיום המחזור הכולל (84 חודשים) – סטייה של עד 3 חודשים (מדובר בטווח סטייה של בין 3.5%-9.5%).

1⁄4 המחזור = 21 חודשים (עם אפשרות לסטייה של עד חודשיים)
1⁄3 המחזור = 28 חודשים (עם אפשרות לסטייה של עד חודשיים)
1⁄2 המחזור = 42 חודשים (עם אפשרות לסטייה של עד חודשיים)
2⁄3 המחזור = 56 חודשים (עם אפשרות לסטייה של עד שלושה חודשים)
3⁄4 המחזור = 63 חודשים (עם אפשרות לסטייה של עד שלושה חודשים)
1⁄1 המחזור = 84 חודשים (עם אפשרות לסטייה של עד שלושה חודשים)

בחנו את מחזור 7 השנים על מדד ת”א 35.

מאחר וגאן טען שקיים קשר בין העבר לעתיד ובין נקודות שפל או שיא בעבר לשיאים או שפלים בעתיד, בחרנו את נקודת השפל שנקבעה במדד ת”א 35 בחודש נובמבר 2008 (תאריך סיום המפולת) וממנה הרצנו את החודשים קדימה ובהתאמה לחודשים שהובאו לעיל.

הקו האנכי באדום משקף את תאריך הבסיס בחודש נובמבר 2008 וממנו נמתחו הקווים האופקיים בכחול המתארים את החודשים היחסיים שהוצגו לעיל.

זכרו, הקווים האנכיים בכחול הם הקווים “העתידיים” אשר התקבלו רק ממתיחה לעתיד של החודשים היחסיים של מחזור 7 השנים.
ניתן לראות בכל קו את כמות החודשים שהורצו קדימה בהתאם לחודשים היחסיים.

כך זה נראה:

התוצאה:

עכשיו, שפטו בעצמכם האם התאריכים שהתקבלו בעתיד אכן היוו נקודות מפנה במדד עם סטייה מקסימלית של עד חודשיים במחזורים הקצרים ועד 3 חודשים במחזור המלא של 84 החודשים:

מדהים לראות שהתאריכים העתידיים שמתקבלים, מהווים בחלק לא קטן המקרים כנקודת שפל או שיא באותו השוק (עם הסטייה המותרת על פי השיטה).

חשוב לזכור שוויליאם גאן לא השתמש בכלי הזה לבד בקבלת החלטות ההשקעה. 

ההגעה לתאריך הסייקל העתידי, אינה מהווה אינדיקציה לביצוע פעולה באופן אוטומטי אלא אמורה להוות עבורנו הכנה לשינוי שיכול להגיע.

יש לראות את השינוי הצפוי קורם ‘עור וגידים’ בפועל על מנת לבצע פעולות כלשהן כגון גידור הפוזיציה/ התיק, להגדיל חשיפה, למכור פוזיציה מלאה או לחילופין לתזמן כניסה לעסקת לונג או שורט. 

לסיום

הגם שמחזור זמן זה חשוב וכפי שניתן לראות אכן עובד, חשוב לזכור שקיימים מחזורי זמן נוספים ברזולוציית שנים גבוהה יותר (כפי שציינו בתחילתו של המאמר) וכפי שגאן טען: 

“רטט הוא היסוד: שום דבר אינו פטור מהחוק הזה. הוא אוניברסלי, ולכן הוא ישים לכל סוג של תופעות על פני הגלובוס”.

לכל נכס פיננסי יש את ה”רטט” שלו, כך שיש נכס שיגיב למחזור 7 השנים (וחלקיו היחסיים) ויש נכס אחר שלא יגיב למחזור 7 השנים אבל כן יגיב למחזור 10 או 20 השנים וכד’ וחלקיו היחסיים.


דרך אגב, שילוב של מחזורים שונים וחלקיהם היחסיים ומציאת “חפיפה” בין התאריכים, תהווה אינדקציה חזקה אף יותר שבאותו חודש עתידי יהיה שינוי משמעותי באותו הנכס.  

נ.ב

בבחינת מחזור 7 השנים שבה בדקנו עשרות גרפים לאורך עשרות שנים לאחור, שמנו לב ל’נפילות’ בשווקים שמגיעות אחת ל-7 שנים אבל שלא קשורות בין השיאים והשפלים או שפלים לשיאים אלא בזמן ספציפי….. בשנת שמיטה! 

התגלית הזאת השאירה אותנו המומים וכתבנו על כך מאמר נוסף סופר מעניין שישאיר גם אתכם פעורי פה. ניתן לקרוא אותו כאן

ברכה והצלחה!

אהבת? שתף את הפוסט עם חברים

עוד
מאמרים

אתר קורסים מתקדם מבית
 
סקולילנד